Home Page
aaaaaaaaaaa
aaaaaa
Met dank aanKinderdagverblijf Hakim Diemen,
in het bijzonder Valerie,
Jolanda en de kinderen van de Bert en Ernie groep.

Theater de Omval,
Pluck Venema,
Pien van Heusden,
Paul Wienk,
Renee Hilhorst

Met Zonder Regenjas 2.0

Afstudeer onderzoek opdracht  

Jasmijn heeft onderzoek gedaan naar: Hoe je een uitdagende, zintuigelijk-prikkelende installatie maakt voor kinderen tussen een half en anderhalf jaar oud. Om antwoord te krijgen op deze onderzoeksvraag heeft Jasmijn geobserveerd bij een kinderdagverblijf en zelf ontwikkeld materiaal aangereikt.

Tijdens haar observaties viel het Jasmijn op dat de kinderen hun fijne motoriek aan het ontwikkelen zijn. Zij was benieuwd wat er zou gebeuren als ze een extra spelelement toe zou voegen aan de motorische ontwikkeling en het gedrag van de kinderen. Hierdoor spoorde Jasmijn de kinderen aan om hun handeling te herhalen en hun zintuigen meer te gebruiken.

Met de elementen die in de installatie verwerkt zitten kan je door middel van spel geluid maken en luisteren, verschillende structuren voelen en de oog-hand coördinatie ontwikkelen. Er is ook de mogelijkheid om de spelletjes die de doelgroep leuk vindt uit te voeren: in en uit doen en aangeven en terugnemen.

De uitkomst van haar onderzoek is verwerkt in een installatie speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen een half en anderhalf jaar.

a a a a a a
aaaaaaaaaaaaaaaaa